Transport

METRO: Det er super nemt at komme rundt i Paris. Metroen dækker hele byen og når du først er blevet fortrolig med systemet (og det tager ikke lang tid), tager det ikke mange minutter at komme fra den ene seværdighed i Paris til den anden. Du kan købe billetter enkeltvis eller som fx. 10 turs kortpakker. Billetterne trækker du enten i automater eller køber dem i billetkioskerne der ligger ved alle metrostationerne. Billetten putter du i en automat, der giver dig adgang til at komme ind i selve undergrunden, og herfra finder du den linie der tager dig derhen du vil. Se mere om Paris’ metro og download et kort over Paris’ metrosystem her Metro

rer_1

REGIONALTOG: Skal du rejse lidt længere strækninger i Paris er RER togene (regionaltog) også gode. Det er fx. RER du rejser med, hvis du ankommer til Charles De Gaulle lufthavnen og skal ind til Paris. Følg skiltene mod RER Paris i lufthavnen og stig på direkte fra terminalen. Turen tager 45 min og koster omkring 8 Euro. Stå fx. af på Gare du Nord og tag Metroen videre til dit hotel. Gør dig selv den tjeneste at tjekke hjemmefra på Metro kortet hvilken linie du skal med, så skal du ikke tænke på det, når du står der med dine kufferter.

open_tour11

DOBBELTDÆKKERBUSSER: Paris er en stor by og der er ikke et decideret centrum, som vi kender det fra fx. København. For at danne dig et overblik over hvor de forskellige seværdigheder ligger i forhold til hinanden, kan det være en rigtig god idé at stige på en Panorama Bus den første dag du er i byen. Det er dobbeltdækkerbusser med åbent tag, der kører i fast rutefart på flere forskellige ture rundt i byen til alle de store seværdigheder i Paris. Stå af og på hvor du vil. Du køber billet til 1,2 eller flere dage, og så må du bruge bussen lige så tosset du vil. Billetter koster ca. 29 Euro for 1 dag og 32 Euro for 2 dage. Der er headset, så du kan høre en guide fortælle dig om det du kører forbi. Jeg kan anbefale L’open Tour Bus.