Bo i Paris i to måneder

Jeg har en drøm om at flytte til Paris og bo. I en måned eller to. Til det formål skal jeg bruge en møbleret lejlighed med internetadgang og central placering. Det er der heldigvis masser af firmaer der udlejer på månedsbasis. Jeg har lavet et groft budget for to voksne og to små børn, det vil jeg gerne dele med jer, der også måtte have denne drøm:

Lejlighed i Paris. Møbleret. Eksempelvis en lejlighed på 57 m2, to soveværelser, stue, køkken og bad med internetadgang og kabeltv i nærheden af Gare du Nord, som er en god placering, hvis du godt kan lide at shoppe. Det kan gøres billigere og dyrere, dette er en middel standards lejlighed.

Pris: 3000 euro for to måneder. Plus 750 Euro i formidlingsgebyr. Ialt ca. 28.000 kr. + et depositum på kr. 11000.  (en måneds leje)

El, vand og varme i to måneder: Det kommer an på årstiden. Men sæt f.eks. 4000 kr. af.

panoramaudsigt1

Denne udsigt kan blive din...

Flybilletter for to voksne og to små børn fra Billund til Paris tur/retur: 3000 kr. hvis du er fleksibel mht. rejsedage.

Metrokort: Et Carte Orange giver dig mulighed for at køre med de offenlige transportmidler i Paris alt det du vil. Kortet kan købes, så det dækker en kalendermåned. Man skal have et pasfoto med, og vælge hvilke zoner det skal dække. Hvis det skal dække zonerne 1 og 2, hvilket er rigeligt, koster det pt. 56 Euro pr. kort. pr. måned . Børn under 4 rejser gratis i de parisiske offentlige transportmidler. Pris ialt for to voksne i to kalendermåneder: 1700 kr.

RejseForsikring: Man bør ikke tage afsted til et fremmed land uden en ordentlig rejseforsikring, der dækker der hvor de gule sygesikringskort ikke dækker. Pris hos Europæiske for to måneder: ca. 3000 kr.

Mad og lommepenge: Det kommer jo helt an på familiens behov og lyst til at lave mad i lejligheden. Men tag et udgangspunkt i det du ville bruge derhjemme på mad og lommepenge og læg så mindst 50% oveni. Trangen til at forkæle sig selv er større, når man er på ferie end derhjemme.

Pris ialt for to måneder i Paris: ca. 40ooo kr. + mad, lommepenge og depositum.

Gode links:

Offentlig transport i Paris

Billige flybilletter

Leje af møblerede lejligheder i Paris i længere tid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.