Must See seværdigheder i Paris

Når du besøger Paris for første gang er her en samling over links til de største seværdigheder i Paris. Dem der går under kategorien MUST SEE, og det er de seværdigheder alle der besøger Paris bare MÅ se.

louvre

Louvre

LOUVRE: Museet med Mona Lisa, Venus fra Milo, de største og vildeste kunstsamlinger i verden findes her. Pladsen udenfor er et fantastisk sted med glaspyramiden og en skøn stemning. Gør dig selv den tjeneste at kigge på Louvres hjemmeside inden afrejse. Find her ud af, hvad du har lyst til at kigge nærmere på.  Museet er alt for stort til, at du bare kan tulre rundt og ose.

anniparis-031SACRE COEUR: Katedralen ligger midt i det stemingsfulde Montmartre kvarter med Moulin Rouge lige rundt om hjørnet. Du har aldrig set en kirke som denne. Fantastisk udsigt fra pladsen udenfor. Mit yndlingssted i Paris.

triumfbuen

Triumfbuen

TRIUMFBUEN: Dette mægtige bygningsværk står midt i den vel nok mest travle rundkørsel i byen. Triumfbuen er rejst af Kejser Napoleon og rummer den ukendte soldats grav. Står for enden af Champs Elysées. Fin udsigt fra toppen, men det er også sjovt at sidde på en bænk forneden og se hvordan de franske temperamentsfulde bilister blandet med skrækslagne turister navigerer i denne rundkørsel med 10 baner 🙂

img_3191EIFFELTÅRNET: Eiffeltårnet er et magisk sted at stå i toppen af. Om aftenen ser man ned på lyshavet, om dagen ser man hele Paris summe. Når du står deroppe, kan du tænke på, at der her har stået 200 mio. mennesker før dig. Og rigtig mange frierier er foregået her. Der er elevatorer i alle fire ben ogog lang kø dagen lang. Pladsen er lidt kaotisk, for der er fyldt med aggresive gadesælgere, men så er det desto mere hyggeligt at stå oppe i Eiffeltårnet og kigge ned.
versailles

Versailles

VERSAILLES: Verdens smukkeste slot. Så enkelt kan det siges. Kan nås med RER tog 1 time fra Gare du Nord. Sæt hele dagen af til dette mesterværk bygget af solkongen.

notre-dame

Notre Dame

NOTRE DAME: Kirken midt i byen, der rummer så meget historie. Og indeholder de smukkeste kunstværker der tager pusten fra dig.

Hvis du klikker dig ind på deres hjemmeside kan du indtaste din bøn online. Så er der munke der læser den højt for Jomfru Maria efter aftenmessen. Det er da en god service 🙂

Det var mit bud på de 6 MUST see seværdigheder i Paris. Hvis du er interesseret i, hvad andre mener er de 10 bedste seværdigheder, hvor de 10 bedste barer ligger, hvor de 10 bedste steder at shoppe er osv. Så findes der denne lille bog med alverdens top 10 lister, der er nyttige, når du skal på ferie i Paris, men ikke har så god tid til at selv at gøre dig dine erfaringer. Top 10 Paris

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.