MAY see seværdigheder i Paris 2

Her kommer lidt flere af de utrolig mange seværdigheder i Paris der bestemt er et besøg værd. Har du kun et par dage i Paris er det oftest seværdigheder som Eiffeltårnet, Notre Dame og Louvre du besøger (og det bør du bestemt også gøre), men anden gang du kommer på besøg, eller skal du være der i flere dage, er her lidt flere godbidder til din egen Tour de Paris…

PLACE DE VOSGES
Place de Vosges er en stor, fredelig firkantet plads med masser af platantræer, hvor parisere ynder at spise deres picnic, og det er en af Paris’ roligere seværdigheder. Pladsen er omkranset af ene ens huse, der har over 400 år på bagen. Husene er meget smukke og har gennem alle årene tiltrukket berømtheder. I nyere tid Brigitte Bardot. I dag er der i underetagerne eksklusive butikker, og det er et rigtig hyggeligt sted at slentre omkring og måske spise en sandwich fra en af de nærliggende brasserier.

img_3265

Place de Vosges

PÈRE LACHAISE KIRKEGÅRDEN
Det lyder måske underligt at en kirkegård ligefrem er en yndet seværdighed, men denne kirkegård har siden den blev anlagt i 1803 været STEDET at blive begravet, hvis man var noget særligt. Her kan du finde berømtheder som Edith Piaf, Jim Morrison, Balzac, Baron Haussmann, Victor Hugo, Sarah Bernhardt og andre berømte malere, digtere, sangere og store kulturpersonligheder. Få et kort ved indgangen med vejvisning til de forskellige grave.

perelachaise

Père Lachaise

ILE SAINT LOUIS
Midt i Seinen ligger to små øer. Den ene hedder Ile de la cité, og her ligger kirken Notre Dame. Herfra kan du via Pont St. Louis gå over på den mindste ø Ile St. Louis. Det er nok et af de dyreste steder i Paris at bo og der er meget meget smukt og fredeligt i forhold til det ligger inde midt i en storby. Gå en tur herovre, og se på de smukke huse, dyre butikker og den romantiske udsigt. Der er også fyldt med delikatesseforretninger og restauranter, så sulten kan også blive stillet.

iledesaintlouis

Ile Saint Louis

OPERA GARNIER
Paris har to store operaer. Opera Garnier som er den ældste fra 1875, og så Bastille operaen, som er en moderne bygning. De er smukke på hver sin måde, men Garnier Operaen er en overdådig bygning, som bestemt er et besøg værd. Arkitekturen kan vel kaldes svulstig. Krummelurer i massevis, kæmpe guldheste på taget, søjler, kuppel og hvad ved jeg. Og inden døre fortsætter stilen med guldbalkoner, røde fløjlssæder, marmor og mere guld. Så hvis du vil prøve at være i omgivelser der er en konge værdig, bør du aflægge Opera Garnier et besøg. Seværdigheden ligger ikke så langt fra Galeries Lafayette stormagasinet, og de to kan fint kombineres på samme dag.

garnier

Garnier Opera

DISNEYLAND PARIS
Kæmpe forlystelsespark lidt uden for Paris med de kendte Disney figurer som tema. Jeg har ikke selv været der, for jeg har ikke haft børn med til Paris endnu, men når jeg gør, så vil jeg bo på deres hotel i parken, der er et rigtigt disney eventyr slot.

Du kan booke rejsen til Disney Land i Paris med rabat hos FDM Travel

disneylandparis

DisneyLand Paris

MARCHÉ AUX PUCES DE SAINT OUEN
Marché aux puces betyder loppemarked, og dette marked er Paris’ største. Det ligger i den nordlige del af Paris og er fyldt med mennesker, kræmmere, lommetyve og ragelse. Men du kan også være heldig. Der er i hvert fald varer nok at vælge imellem.

CENTRE GEORGES POMPIDOU
Der er meget delte meninger om Pompidou centrets udseende. Det er en modernistisk bygning i 80’er stil og personligt synes jeg den er forfærdelig at se på. Men indeni er det en anden sag. Pompidou er et kulturcenter og indeholder udstillinger og viser kunstneriske filmforestillinger fra nutiden. Det ligger i gågademiljøet og pladsen foran er rigtig hyggelig. Har kan du få malet dit portræt, af en af de mange kunstnere, der sidder foran og maler turister.

pompidou

Georges Pompidou

For at være godt forberedt til turen, er det en god idé at købe et ordentligt kort hjemmefra.

Her kan du købe det bedste kort over Paris. Og så er det lamineret!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.